Cursus productfotografie

Het grote belang van goede productfoto's


Het spreekwoord zegt niet voor niets: "Zien doet verkopen".
Dus wil je iets verkopen, of je bedrijf echt professioneel presenteren op een website of powerpoint presentatie dan is het van het allergrootste belang dat je mooie, professionele beelden hebt, die de juiste uitstraling geven en precies dàt overbrengen wat je graag wilt communiceren!

Goed leren waar productfotografie om draait.Of je nu een eigen webshop hebt waar je sieraden, apparatuur of gereedschap verkoopt, of dat je liever kleding of schoenen wilt tonen aan de klanten, of juist prachtige foto's van gerechten en etenswaren wilt maken?
Je hebt in elk geval een goede basiskennis nodig om dit alles tot een goed einde te brengen!

Zo komt er veel kijken voor de juiste instelling van je camera, het juiste licht, de lichtsoort, kleur en schaduwwerking, de reflectie van oppervlakken, het wel of niet gebruiken van verpakkingen, de hoek waaronder je fotografeert, tips en truuks om je producten er nog beter uit te laten zien, en nog véél en véél meer!

Noodzakelijke aanvangskennis...Aangezien de producten bij vrijwel iedereen totaal verschillend zijn worden deze cursussen meestal "op maat" gegeven in privéles of in een zeer klein groepsverband.
We komen dan immers optimaal toe aan JOUW producten en hoeven niet in algemene termen te blijven, zodat je eigenlijk nog niet leert wat voor jouw fotografie nu eigenlijk belangrijk is!
Als je bij ons al een fotocursus hebt gedaan heb je voldoende kennis in huis om je handmatige camera-instellingen geheel zelfstandig te kunnen maken. We gaan dan nieuwe dingen bijleren die specifiek van toepassing zijn op studio- en productfotografie.

Kun je alleen nog maar "op de automaat" fotograferen en heb je geen idee van diafragma en sluitertijd, witbalans, belichtingscompensatie en meetmethoden, kortom het "echte fotograferen" met je camera?

Dan kun je òf eerst de fotocursus volgen of meteen tijdens deze cursus productfotogratie ook alle basiskennis leren. Het spreekt voor zich dat de cursus dan langer duurt.

Tips en adviezen.Ook krijg je tijdens de cursus volop tips en trucs over aan te schaffen of te kiezen lichtbronnen, en wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende alternatieven, de voordelen van lenzen, informatie over (macro)lenzen, statieven en hoe je beweging tijdens maken van de foto's kunt voorkomen.

Als de productfoto's gelukt zijn... De verdere workflow...Indien gewenst kun je ook nog de z.g. "Workflow" ná het maken van de foto's leren; het ordenen op de pc, classificeren, verkleinen en geschikt maken voor websites, voorzien van watermerken, backuppen en alles wat er verder komt kijken bij professioneel opbouwen van een digitaal fotoarchief met product-afbeeldingen.

Dus... wil je binnenkort aan de slag?Neem dan even vrijblijvend contact met ons op,  we spreken dan samen even je wensen door en geven je een prijsopgave voor de cursus die geheel aansluit bij precies datgene wat je graag wilt leren, uitgaande van je huidige kennis.Bel of mail ons gerust geheel vrijblijvend voor informatie!

Tel. (0548) 62 08 87
Email: info@canoncursus.nl
Canon logo's en beeldmerken zijn geregistreerd als handelsmerk van Canon Alle logo's, merknamen en overige materialen zijn en blijven eigendom van hun respectievelijke eigenaren.